Полезна информация | AllSport

DateИзчисти филтрите
На ски без притеснения

Да караш ски на хубав сняг, по добре обработени писти, в хубаво време, в хубав курорт и не на последно място – с хубава компания, е едно от най-големите удоволствия за скиорите, но понякога настроението се помрачава при травма или контузия, която не позволява да се насладиш на ваканцията.

Прочети повече
Всичко за ортопедичните стелки

Кога и при какви случаи трябва да се носят индивидуални ортопедични стелки?

Прочети повече
Индивидуалните ортопедични стелки - най-доброто вложение за краката

Не е необходимо да си топ атлет за да усетиш удоволствието от индивидуалните стелки

Прочети повече
Възползвайте се от безплатен анализ на ходила и стойка с технологията на FootBalance

След компютърния анализ установяваме проблема и изработваме индивидуални ортопедични стелки

Прочети повече
Диджитсол Про медицинска технология Клас 1 за анализ на походка

С ъпгрейда, PODOSmart става по-малък, с много повече функции и данни, и много по-лесен за работа.

Прочети повече
Успешно третиране на отоци в краката

Няколко са начините за третиране на отоци в краката

Прочети повече
7 Начина за облекчаване на проблемите в стъпала

Най-добре е веднага да се направят контрастни бани на ходилата

Прочети повече
Перфектни данни от Гейт анализ

Истинско удоволствие е, когато видим перфектен анализ за движение и с радост споделяме добрите практики и новини!

Прочети повече
Какво не знаем за Магнезия?

Магнезият – един от най-важните елементи, който участва в над 325 биохимични реакции в нашите тела.

Прочети повече
Ново поколение електростимулация Bluetens

Електрическата стимулация, създадена от Блутенс е реплика на естествения процес, контролиран от мозъка, да създава електрически импулси, които в зависимост от честотата, интензитета и продължителността Ви позволяват да релаксирате, възстановите или заздравите, без ограничение.

Прочети повече
Борислав Чонгов за сколиозата и осъзнаването на този проблем

Ние трябва да продължаваме да търсим и да изследваме как да лекуваме сколиозата, как да я откриваме и да измислим как да я превентираме. Но ако се върнем на въпроса – тестът за откриване на сколиоза е изключително лесен.

Прочети повече
Наколенка при илиотибиален синдром /IT Band Syndrome/

Наколенката RK-1 е специално създадена при възпалено странично сухожилие на коляното - така наречения илиотибиален синдром или IT Band Syndrome.

Прочети повече
Наколенки с три нива на стабилизация за болка или слабост в коленете

Три модела наколенки на ZAMST за обща стабилизация на коляното. Това е серията ЕК. ЕК-1 - лека стабилизация, ЕК-3 – средна и ЕК-5 – висока стабилизация.

Прочети повече
Наколенки при болки на растежа, Осгуд Шлатер, възпалено сухожилие на капачката на коляното или изместена капачка на коляното

Сега ще ви покажа няколко наколенки, които са специално направени при болки на растежа, Осгуд Шлатер, възпалено сухожилие на капачката на коляното или изместена капачка на коляното.

Прочети повече
Как да изберем подходящ модел и размер наколенка за ходене и спорт?

Моделите на ZAMST, които ще покажа са ZK-X – с висока степен на стабилизация, ZK-7 – със средна стабилизация и наколенката FILMISTA – с лека стабилизация.

Прочети повече
Травми по глезените и как да ги стабилизираме, така че да се възстановят по-бързо?

Статистики показват, че средно човек в живота си изкълчва по няколко пъти глезените си. Навяхванията могат да бъдат леки, средни или тежки, може да има скъсване на връзки, може да има счупване.

Прочети повече
Брейс и чорапи при халукс валгус и плантарен фасициит

Най-често срещаните проблеми по ходилата могат да бъдат изскочило кокалче при палеца, възпалено сухожилие на стъпалото или болка в предната част на ходилото. В по-големия процент от случаите тези неразположения са предизвикани от паднал свод. Ние препоръчваме използването на компресиращи брейсове или чорапи за облекчаване на дискомфорта.

Прочети повече
Болки в коляното – причини и решения

Стъпки за успешно третиране на болки и травми в коленете:

Прочети повече
Изкълчен глезен – Причини и решения за тежко или леко навяхване

Ако едно изкълчване в глезена се повтори в рамките на 6 месеца, има вероятност проблемът да стане хроничен /глезенът да е нестабилен/ и болката да се появява периодично или да бъде постоянна.

Прочети повече
Наглезенки за възпалени ахилесови сухожилия | AllSportBG

Днес Елена Йоловска от специализирани магазини AllSport ще ни представи ортеза за възпалени ахилесови сухожилия. Тя е специално проектирана за нуждите на тялото в процеса на възстановяване. Как се използва, за какво трябва да следим и какви са нужните мерки за превенция на ново възпаление ще разберете във видеото.

Прочети повече
Успехът - съотношение между високи натоварвания и възстановяване. Разговор с Александър Попов - ВК "ЦСКА"

За да може един спортист да дава максимума от себе си – той трябва да се чувства добре. Това е нещо, за което не трябва да има дискусия. Всяко нещо, което помага на състезателя, трябва да бъде използвано категорично.

Прочети повече
Маска за спорт и ежедневна употреба на ZAMST

Кратки въпроси и отговори за нейните приложения и тестване влагопропускливостта на материала.

Прочети повече
Подбор на деца за професионален футбол. Интервю с Томас Лафчис

В годините, преди демокрацията, не е имало дете, което да бъде отхвърлено. Преподавателите и треньорите избираха за какъв вид спорт би било най-подходящо. Имаше и много строг медицински контрол. Децата минаваха през определени процедури преди да започнат да тренират. Във времената, в които поех ФК „Левски“, си взаимодействахме с училищата по районите.

Прочети повече
Най-често задавани въпроси относно плоскостъпието

Плоскостъпие, паднали или високи сводове може да се установи с компютърен анализ или в домашни условия по отпечатъка на мокро стъпало, в мокър пясък или с индиго /преди десетилетия това беше методът/. В нашия сайт и YouTube канал сме публикували нагледни материали как човек може лесно да се самоанализира у дома, както и как да разтълкува резултата.

Прочети повече
БФТ стимулира развитието на тениса и падела в страната включително и с училищни програми

За нас е от първостепенно значение да приобщим децата към ракетните спортове – тенис, падел, дори и плажния тенис, който е много популярен в България през последните 10 години. Смятам, че чрез тези програми можем да го постигнем.  Защо не след 3-4 години в училищата да навлезе и паделът – напълно осъществимо е.

Прочети повече
Хроника на едни (предизвестени) травми

Всички тези сигнали, които съм имала в ранна детска възраст, са „говорили“ за лоша стойка и неправилно стъпване. За съжаление, в онези времена може би не е имало знания в тази посока, но сега е има и е напълно възможно да се предотвратят такива проблеми.

Прочети повече
Младата тенис надежда Йоана Константинова и нуждата от професионален екип за постигане на високи цели

Смея да кажа един изключителен специалист. С нейна помощ успяхме да разберем неща, които нямаше как да научим без специализирана помощ. Изследваме кръвта, изследваме хормоните на Йоана, два, три пъти в годината и на тази база изготвяме специализиран хранителен режим, който е неизменна част от възстановяването

Прочети повече
Над 40% от спортистите получават контузия в глезена. При над 50% от тях травмата се хронифицира. Как се справят професионалистите?

Проучването показва, че до две години след изкълчване, поддръжката на глезена чрез страпинг, тейпинг или брейс, помага при спорт, защото тези поддържащи средства могат да намалят риска от рецидив.

Прочети повече
Какво се случва със спорта в България?

защото през този период имаше система за набиране на кадри – най-различни треньори, по различни видове спорт обикаляха училищата, влизаха в часовете по физическо и оценяваха спортните качества на децата. Затова имаше масов спорт.

Прочети повече
Развитието на спорта в света от 70-те до днес. Мода. Лайфстайл. Технологии. Тенденции

имат поне един чифт маратонки в гардероба си – маратонката си стана официална обувка. Спортът се развива и в една друга посока – хората започнаха да ходят на фитнес или да посещават други спортове, където могат да общуват с други хора и всъщност вече социални контакти се осъществяват на тези места.

Прочети повече
Реални примери за неправилна походка и стойка. Какви са последствията и как да се справим?

Преминаваме към следващото видео – мъж във фитнес, който бяга по пътека, но обърнете внимание на глезените. Макар, че обувките са спортни, а спортните обувки със сигурност имат здрави и стабилни фордове отзад, забележете, че те не успяват да задържат глезена в неутрална позиция.

Прочети повече
Георги Татаров, изгряваща звезда на ВК ЦСКА - възстановяване от травми и превенция

Помагат ми не само в забиването, но и в самите движения на другите елементи – например в посрещането… просто се чувствам по-добре с тях...

Прочети повече
Типове обувки, които вредят на стойката и здравето

Защо са вредни? Първо заради високия ток. Високият ток не позволява стъпалото да стъпва нормално, дефакто хората, които ходят на високи токове, ходят на пръсти.

Прочети повече
Разговор с Людмил Коларов - йога инструктор и юмейхо терапевт

В твоята здравословна практика, на която учиш хората, какво е отношението ти към помощните средства- стелки, ортези, брейсове, компресиращи продукти, електротерапия?

Прочети повече
6-те най-добри доктора

Дисбалансът в съотношението на всички тези фактори може да доведе и води до здравословни проблеми.

Прочети повече
Самоанализ на стойка и ходила

Над 70 % от хората имаме диспозиция в стъпалата, имаме проблеми със сводовете, от там съответно имаме нарушена стойка. За да се установи дали проблемът идва от ходилата, човек може да си направи естествено компютърен анализ при специалисти, но ако нямате време сега ще ви дам 6 точки, по които да сами да направите анализ на стъпалата и стойката си.

Прочети повече
7 начина за премахване на болки в кръста и гърба

Четвъртото нещо, което трябва да направите е да проверите дали нямате блокажи в мускулите по гърба. Това може да се провери чрез масажиране на „тригър“ точките по гърба, лягате и проверявате, дали имате болезнени места по гърба

Прочети повече
Проблеми в ходилата – как дa изберем подходящи обувки

Защо с течение на времето, ходилата се деформират и все по-трудно може да си намерим подходящи обувки?

Прочети повече
Болки на растежа при деца

Хубавата новина е, че те не са завинаги и са за един кратък период от време. Самото наименование “болки на растежа” отговаря на въпроса „Колко време продължават те?“ – докато расте детето.

Прочети повече
Причини за подмяна на коленна или тазобедрена става

Причината да се стигне до подмяна на коленна или тазобедрена става, е вследствие на нещо, което се е случило десетилетия преди налагането на такава интервенция.

Прочети повече
Плоско стъпало

Плоско стъпало, дюстабан, плоскостъпие, тежка хиперпронация - това са названия на едно и също нещо.

Прочети повече
Кога и защо компресиращите продукти влязоха в спорта?

До преди 10-20 години компресиращите продукти се използваха за възстановяване след медицински интервенции.

Прочети повече
ZAMST - Професионални ортези за превенция или възстановяване на спортисти

Преди да дам повече информация за Японските брейсове на Zamst, първо ще уточня, че брейс или ортеза е общото наименование на наколенки, наглезенки, колани за кръст, накитници, налакътници.

Прочети повече
Как да преодолеем проблеми в костно-ставния апарат?

Здравейте, aз съм Елена Йоловска от AllSport.bg. Това е верига магазини за ортопедични, помощни средства.Твърде често проблемите по костно-ставния апарат са в следствие на лоша стойка, а лошата стойка тръгва от проблеми със сводовете. Те могат да са видими, натрупани с десетилетия, като изкривяване на пръстите, изскачане, изпъкване на кокалчета, т. нар “халукс валгус”, удебелявания, мазоли…

Прочети повече
Болки в китките - тендинит или синдром на карпалния тунел?

Симптомите са еднакви при тези диагнози. Болката се изразява в бодежи, мравучкане, изтръпване на палеца, показалеца и/или останалите пръсти. 

Прочети повече
Болки в коляното 15 минути след активно ходене или бягане

Илиотибиален синдром (IT Band Syndrome) е обикновено диагнозата при болка в коляното, която се появява 15 минути след активно ходене или бягане. Когато коляното „загрее“ през първите минути на активно ходене или бягане, започва пареща болка от външната страна на коляното. Когато този проблем се пренебрегне, травмата може да прерасне в проблем с менискуса.

Прочети повече
Тест за типа свод и стойка на тялото – 6 въпроса дават отговорите

75% от хората страдат от болки в краката, кръста и гърба. Причината за това може да е в стъпалата и стойката.

Прочети повече
Коленни връзки - Наранявания и решения

Навяхвания на колянната става Навяхването представлява разтягане или частично разкъсване на връзки, които свързват две кости. A коляното навяхване се случва, когато ставните връзки, които поддържат коляното са прекалено разтегнати или скъсани, поради външни или вътрешни фактори.

Прочети повече
Коляно - Възпаление на сухожилие

Едно общо нараняване при спортовете свързани с бягане и скачане е възпалението на коляното сухожилие. Това представлява нарушаване на пателарното сухожилие, което свързва капачката на коляното с тибията, простираща се от четириглавия мускул.

Прочети повече
Независимо изследване потвърждава, че персонализираните стелки намаляват възможността за травми

Катедра по Биология на физическата активност Университет Jyväskylä - Финландия Juha-Pekka, Kulmala, Jukka Kosonen & Janne Avela Университетът на Залцбург - Eric Muller

Прочети повече