Oртопедични стелки Footbalance | AllSport

Какви са следствията от неправилна стойка?

Болки в стъпалата 
Метатарзалгия, халукс валгус, изкривени пръсти на краката, пръсти чукчета, крампи, схващания, шип в петата, чувствителни стъпала, диабетно стъпало, болки в петите.

Болки в глезените 
Подуване, оток, болки в ахилесите (възпалени ахилесови сухожилия).

Болки в коленете 
Възпалено пателарно (под коленно) сухожилие, износени хрущяли, проблеми с менискус, възпалено илиотибиално сухожилие (щракащо бедро), осгуд шлатер (болки на растежа).

Болки в тазобедрените стави
Износване и възпаление на ишиасния (седалищен) нерв.

Болки в кръста. Болки в гърба. Болки във врата 
Блокажи в сакроилиачната става, болки в лумбалната област, износени междупрешленни дискове, протрузии, дискови хернии, кифоза, лордоза, сколиоза, плексит, ошипяване.

Асиметрично лице (челюст), мигрена.

Какво е решението?

Над 80 % от изброените по-горе проблеми, могат да се дължат на неправилна стойка. Тя обикновено е породена от променена биомеханика на стъпалото – паднали сводове, високи сводове, плоскостъпие, кривене в глезените (пронация или супинация), тъй като човешкото тяло е една кинетична верига от взаимосвързани части. Когато основата е крива, това рефлектира нагоре по веригата. Тялото е интелигентно и се опитва да се пригоди във всяка ситуация, но така се получават звена, където натоварването е прекомерно и рано или късно, това натоварване води до болка, травма, контузия или операция.

Нашите стъпала са уникални, както пръстовите отпечатъци на ръцете. Левият крак не е като десния. За това стелките трябва да бъдат наистина 100% индивидуални. Целта на стелките е да поддържат оптимално сводовете, да навигират (водят) крака да стъпва право, без кривене в глезените, и да бъдат динамични, за да активират мускулите на стъпалото. По този начин се подобрява цялата стойка на тялото, тъй като 95% от проблемите в стъпалото са функционални (придобити).

Стелките са част от решението на проблемите. Ако те не са много сериозни, направата на индивидуални стелки е достатъчна. Ако проблемите са сериозни и изискват допълнителни процедури: медикаментозно лечение, рехабилитация, операция, то тогава стелките са част от цялостното лечение, с цел предотвратяване на рецидив или компрометиране усилията на медицинските специалисти.

плоскостъпие или пронация
MyFootBalance 3d

Какво е FootBalance?

FootBalance е финландска марка, разпространена на 6 континента в над 50 държави. Фирмата предлага машина за анализ на ходилата и изработване на индивидуални стелки 100% по мярка, които се изработват на място за 10 минути. Като официален дистрибутор на марката, ние предлагаме машината на FootBalance на лекари, клиники и рехабилитационни центрове, за да могат специалистите да си свършат работата по-добре.

Компанията е създадена преди 15 години от Ерки Хакала, подиатрист с дългогодишна болнична практика. До момента няма друга технология, която да прави анализ и да изработва стелки на място за по-малко от 10 минути. Използваните материали позволяват стелките да бъдат динамични, с цел активиране мускулите на стъпалото. Има разработени 4 модела за различни спортове, 5 модела за елегантни обувки и обувки с ток и 4 медицински модела за хора с тежки изкривявания, диабетно стъпало и скъсени крайници.

Като представители на FootBalance, ние строго съблюдаваме ноу-хауто на фирмата. Работим тясно с най-добрите болници, медицински центрове, клиники, рехабилитационни центрове, аптеки, спортни магазини. Всички ние от опит и от статистиката знаем, че 80% от болките и травмите по костно-ставния апарат са причинени от неправилна стойка! Дори да бяхме най-добрите лекари и физиотерапевти на света и да прилагаме най-различни процедури на пациента, без да обръщаме внимание на краката му, пациентът ще си тръгне от кабинета с неправилната си стойка, паднали сводове и т.н., което означава, че не сме си свършили работата.

FootBalance ни дава възможност да увеличим броя на доволните клиенти, като им направим стелки и поставим ходилата им в неутрална позиция. По този начин навигираме ходилата да стъпват правилно, подкрепяме сводовете, коригираме стойката и се грижим за здравето на краката, а оттам и за цялото тяло.

нова технология за сканиране на ходила и стойка