Професионални ортези - ZAMST | AllSport

Кой е най-ефективният начин за възстановяване след операции или спортни травми?

Можем да кажем, че спортът е наркотик и, който го е опитал, не може да се откаже с лека ръка. Затова е важно да се говори за превенцията на травмите, лечението им и връщането към спорта, както и за предпазването от последващи травми и контузии.

При контузия първо диагностицираме проблема, след което определяме какво ще е лечението и колко време ще отнеме възстановяването. Изключително важен е и въпросът кога можем да върнем атлета към заниманията му. 

Решението е в превенцията, подобряване на проприоцепцията и по-бързото възстановяване след травми. Колкото по-бързо се върне към занимания спортистът, толкова по-малки са мускулните загуби и толкова по-бързо се възстановяват мускулите. Това става посредством носене на спортни ортези. Просто и ефективно решение, което работи. Спортистите обаче не винаги ползват ортези по няколко причини: не са им удобни, ограничават движението им, треньори и доктори им внушават, че те ще направят мускулите им лениви. 

Само спортисти ли могат да използват ортези?

ZAMST помага не само на професионалния спорт, но и на и активните хора. Живеем в бързоразвиващи се времена, в които технологиите “превземат” хората.

Прекарваме все повече време пред компютри и смарт устройства, шофираме по цял ден, дори стана модерно да се работи от вкъщи, а движението наистина е определящо за качеството ни на живот. Колкото по-активен е човек, толкова по-добре се чувства, защото държи мускулите и сухожилията здрави, а както знаем те са в основата на целия ни костно-ставен апарат.

Обездвижването води до лошо кръвообращение, отслабена мускулатура, намален тонус, дискомфорт, болки, които понякога стават хронични. От натрупаните блокажи човек среща затруднения дори при извършване на ежедневните си дейности. Това от своя страна се отразява и върху душевното му състояние.

Защо професионалистите използват ортези при травми и контузии?
Супер фина изработка, наколенка

Защо ортезите на ZAMST:    

Създадена през 1993 г. под егидата на лидера на японския ортопедичен пазар NIPPON SIGMAX, ZAMST увеличава медицинската експертиза, опит и утвърдени техники за производство на своите предшественици.

Компанията е разработила уникални, тясно специализирани модели за всеки вид травма и контузия, които осигуряват:              

- По-добра превенция;
- По-бързо възстановяване;
- Защита от повторна травма;
- Намалява риска от контузии;
- По-добра проприоцепция;
- Добавя външна информация (екстероцепция);

За разлика от повечето марки ортези, които са създадени да ограничават движението, ZAMST е специализиран в ортези за спортисти, има модели за всеки вид травма и контузия, стабилизиращи, удобни и неограничаващи движението.

Базирайки се на богатия медицински опит на фирмата-майка, както и на доброто познаване на човешкото тяло, взаимодействието и функционирането на отделните негови части, специалистите от ZAMST разработват продуктите си на високо ниво. 

Както за докторите е важна структурата и функционалността на ортезите, така за кондиционните треньори и самите атлети е важно те да бъдат лесни за поставяне и употреба и да подобряват резултатите. Поради това ортезите на ZAMST се създават от медицински лица в тясно сътрудничество със самите атлети. Към това трябва да добавим и непрекъснатата развойна дейност (правят се над 200 3-D снимки, въз основа на които прецизно се изработва всеки един детайл на ортезите), използването на най-новите материали и, разбира сe, най-строгите производствени стандарти.

Всичко това прави ортезите ZAMST уникални, тъй като, за да сме най-добрите, трябва да излезем от нормите. Нашите продукти са иновативни, а не копират, и са изработени в зависимост от уникалните нужди на нашите спортисти. Всеки един продукт е създаден с определена цел – за определен спорт, определена част от тялото, вид травма. Нашите продукти са така създадени, че всяка една част да служи или за протекция, или за подобряване представянето на спортистите. Ние разбираме „човешката машина“ и нуждата от свобода на движението и протекция по време на игра. Ние разбираме границите и бариерите на спортистите, били те физически или психологически. Ние подкрепяме тяхното желание за успех и по-добри резултати.

Доверете се на ZAMST – японският специалист в производството на ортези и брейсове за спортисти – наглезенки, наколенки, накитници, колани.

наколенка Filmista ZAMST