Verthora - терапевтични системи за сън | AllSport

Каква е правилната позиция за релакс и сън, така че да се събуждаме без болки в гърба?

Ако сутрин ставаме с болка в кръста, гърба или врата, това е сигнал, че или позата на спане е неправилна или матракът е неподходящ, или причината е от ортопедичен характер, като:

Остри и хронични заболявания на гръбначния стълб (радикулит, ишиас, артроза)

Преумора на мускулите

Сколиоза

Остеохондроза

Компресионни фрактури

Или от неврологичен характер:

Протрузия на междупрешленни дискове

Дискови хернии – шийни и поясни

Интеркостални невралгии

Главоболие, мигрена

Безсъние

При нарушение на вестибуларния апарат, световъртеж, Мениеров синдром

Инсулт

Високо кръвно налягане (хипертония)

Възстановяване след прекаран инфаркт

Парези, парапарези

Или в следствие на хормонални проблеми:

При проблеми с щитовидната жлеза

При наднормено тегло

При остеопороза

Или при дихателна недостатъчност

Астма

Спастичен бронхит

Или при декубитус (разраняване в резултат на продължително залежаване) и дерматити.

При деца с:

Колики

Бронхо-белодробна патология

ДЦП (детска церебрална парализа)

Рефлукс при бебета

Как да имаме добър сън и да облекчим, и елиминираме болки в кръста, гърба и врата?

Паралелно с лечението на дискови хернии и протрузии, добре е да се използва тракционен метод - увеличаване на междупрешленното пространство и рехидратация на междупрешленните дискове. По този начин ще се намали:

напрежението върху мускулите и сухожилията, 

налягането върху нервните окончания поради увеличението на междупрешленните пространства;

ще се засили кръвообращението и лимфотока в тялото;

Задължително е да се поддържа анатомичната позиция на тялото в седнало, лежащо и изправено положение и да се разтоварва напрежението в лумбалния и торакалния дял.

По този начин ще се подобри и качеството на съня при хора, които изпитват болки в гръбначния стълб, а от там и тяхното възстановяване.

verthora терапевтична система за декомпресиране на гръбначен стълб

VERTHORA съчетание между персонална грижа и ергономичен комфорт

Компанията ДТС-БГ ООД, която произвежда продуктите с търговската марка Verthora е основана през 2018г. с предмет на дейност производство на медицински изделия. Високия клас продукти и техните терапевтични и ергономични свойства фирмата придобива от компанията DETRNSOR, /създадена през 1978 година в Германия от проф. K. Кинляйн./

Продуктите с марка Detensor се прилагат успешно в терапевтични и ортопедични клиники по целия свят. Този метод отговаря на основните изисквания на една щадяща система за възстановяване на гръбначния стълб и оказва положителен ефект върху централната нервна система. Компанията Detensor провежда научни изследвания за въвеждане на нови медицински технологии във възстановителната медицина, Ползотворно сътрудничи с лечебни и рехабилитационни центрове в Европа, Русия и Америка. Участва в подготовката за излитане и възстановяването след кацане на космонавти в центъра за обучение в Русия. 

Продуктите са познати в над 56 страни, като основно търговската дейност е насочена към лечебни заведения и центрове за физикална медицина и рехабилитация. 

През 2018г. компаниите Detensor и ДТС-БГ, договарят преместване на производството на продуктите в България, с цел оптимизиране на производствените процеси и създаване на стратегии насочени към крайния потребител. Технологичната модернизация на производството създава по – добри условия към потребителите, като продуктите запазват своето качество и медицински свойства и се предлагат под търговска марка Verthora.

Сега марката Verthora се характеризира с иновативни терапевтични и ергономични продукти, които спомагат за правилната позиция на тялото, както по време на работния ден, така и в часовете за почивка и пълноценен сън. Характерно за всички продукти с марката Verthora е щадящата Traction система. По своята същност тя представлява оребрена конструкция, която с помоща на тежестта на тялото и земната гравитация се преобразува в сила на обтягане в две противоположни посоки, по този начин се увеличава разстоянието между прешлените на гръбначният стълб, намалява се напрежението и дискомфорта в гърба и се подобрява цялостната функция на тялото. 

Продуктите произведени от Verthora, осигуряват грижа и терапия през цялото денонощие, разделени са в три основни категории:

1. Терапевтична система VERTHORA

Неинвазивна и иновативна система за облекчаване на болки в гърба и кръста.

Основен принцип на VertheSpine Complex Therapy е гравитационният, т.е. системата използва изцяло теглото на тялото. Натискът, който тялото упражнява, помага на оребрението да се „захване“ за прешлените и да ги разтяга деликатно в противоположни посоки. Този Traction ефект увеличава междупрешленното пространство и така намалява напрежението и болките в гърба и кръста. Възможностите за приложение на тази система са неограничени без риск от увреждане на фасетните стави;

Налягането в гръбначните дискове започва да намалява след 20-ата минута от тракционната терапия, като след 30–45 минути тракция, налягането продължава да спада и се нормализира.

2. Система за сън VERTHORA

Във Verthora знаем, че сънят е важен, но за да бъде той пълноценен трябва да е съобразен с особеностите на тялото. Нашите изследвания показват, че е от изключителна важност матраците да бъдат персонализирани (съобразени с ръста, килограмите и възрастта на ползвателя) - трябва да се вземат под внимание нуждите и на двамата партньори. 

За да е здравословен и пълноценен сънят, е изключително важно да се избере и правилната възглавницата.

3. Офис система VERTHORA

Ергономия и иновация от ново поколение, адаптирани към персоналната грижа. Закономерностите, определящи коя е правилната поза на тялото по време на работа, съставляват цяла наука, която си заслужава да бъде изучавана в името на постигането и запазването на добро здраве. Точно затова ние създадохме Oфис системата Verthora.