Масаж - у дома

За да сме здрави и енергични се нуждаем от здрава опорно-двигателна система. Това се постига чрез редовни тренировки и добре кръвоснабдени мускули и сухожилия.

Приетият по време на спорт кислород обаче не успява да достигне до всички клетки и тялото натрупва млечна киселина. Появяват се умора, тежест и оток в крайниците, което възпрепятства пълноценната тренировка. Понякога се случва да прекалим с упражненията, което пък води до претоварване или контузии. Настъпва болезнен и бавен възстановителен процес, в резултат на което мускулатурата отслабва.

При по-малко активните хора, вследствие на лоша стойка, липса на движение, нервно напрежение, стрес, всекидневно се натрупват блокажи по цялото тяло, придружени от болки, дискомфорт и влошено кръвообращение. Най-чести са мускулните, сухожилните или ставните болки като: плантарен фасциит, възпалени ахилесови сухожилия, скъсени сухожилия, мускулни крампи (схващания).

Как се справяме в такива ситуации? Започваме съзнателно или не да масажираме мястото, но това не винаги е удобно или пък успешно. Отиваме на професионален масаж, но това може да е след няколко дни докато стиковаме програмите на специалиста и нашата. Взимаме медикаменти, но и това е временно решение...

Проблеми в стъпалата и глезените

Статистиката показва, че 80% от хората имат или са имали болки в стъпалата. Най-честата причината за болки в петите е плантарен фасциит (възпаление на сухожилията в стъпалото).

HighHealer – единственият в света ролер 5 в 1 за третиране на стъпала. HighHealer тренира зоните на стъпалото, глезена и прасеца, бързо и ефективно. Работата с HighHealer намалява възпалението, разтяга (стречва) сухожилията на плантарната фасция, заздравяват мускулите на стъпалото (които стабилизират ходилото), отпуска мускула на прасеца и масажира стъпалото. Ролиращата част на уреда може да се замразява или затопля, съответно за ледена или затопляща терапия.

Ето какво споделя създателя на HighHealer, д-р Стивън Буи – американски хирург – подиатрист с 18 години опит като такъв и триатлонист: „Вариативността на HighHealer не само помага при болки, но също така подобрява гъвкавостта, мобилността и силата в глезените и стъпалата на активните хора.“

Ролер за разтягане на скъсени ахилесови сухожилия

HighHealer е уникален масажор за стъпала. Използва се при болки в стъпалата, плантарен фасциит, за отпускане на скъсени сухожилия, включително и ахилесовото, и за отпускане на твърди и напрегнати мускули. Материалът на ролера е твърд и създава добро сцепление със стъпалото.

HighHealer помага за отпускане на твърдите и напрегнати мускули, облекчава болката и подобрява мобилността и гъвкавостта на стъпалото.

Проблеми в кръста и гърба

Статистиката показва, че 80% от хората рано или късно усещат болки в кръста и гърба. В повечето случаи, това са болки с които те живеят ежедневно. Неправилната стойка често е главната причина за болките по гръбначния стълб (от кръста до врата). Облекчавайки напрежението чрез тригър точките е един ефикасен начин за справяне с такива проблеми.

HighBaller ролер за болки в гърба

HighBaller е първият в света много функционален ролер с две топки, поставени на регулираща се по ширина основа. Предназначен за масажиране на тригър точките по тялото, където има втвърдени и болезнени мускули. Всяка опаковка HighBaller съдържа карта с посочени тригър точките на тялото. Изключително лесен за употреба.

HighBaller е единственият масажор с двойна топка с регулируеми на ширина ъглови топки за масаж, които се използват за освобождаване на миофасциалното отделение (SMR) и за отпускане на твърди и напрегнати мускули.

Регулируемата ширина и ъгловите топки позволяват HighBaller да се използва навсякъде по тялото по начин, който не може да бъде използван от друг инструмент за само-масаж. При третирането се използва собствената тежест, което е най-оптимално като натиск.

HighBaller има две масажни топки, които се въртят на върха на регулируема поставка за ширина. Това прави HighBaller удобен за употреба и поддържа топките за масаж на правилното място. Долната страна на стойката е направена от нехлъзгащ се материал, за да поддържа стойката на място.

Масажните топки са твърди и материалът им създава достатъчно сцепление с кожата, за да не се приплъзва масажираната част на тялото за по-точна и ефективна форма на мускулна грижа. Кръглата форма прави възможно манипулирането на мускулите с дълбок масаж и насочване към малки, специфични области. Конфигурацията с две топчета предлага възможност да се третират едновременно две проблемни области. Настройката на ширината прави възможно лечението на проблемни области навсякъде по тялото.

HighBaller има незабавен ефект на облекчаване на болката чрез успокояване на рецепторите на болката и в дългосрочен план помага за отпускане на твърдите и напрегнати мускули, подобрява гъвкавостта, а оттам и цялостната стойка на тялото.

HighTrainer за масаж, упражнения и разтягане.

Тренировъчен ластик с две регулируеми по ширина масажни топки и заключваща се система, която позволява са се постави на стол или врата. HighTrainer е малък, лек и лесно преносим за употреба у дома, офиса, на път, дори в автомобил за да пести ценно време. HighTrainer носи най-добрите характеристики на HighBaller, но по-лек, още по-компактен и с повече възможности.

Многофункционален спортен ластик HighTrainer

3 уреда за здраво и безболезнено тяло:

HighBaller, HighTrainer и HighHealer – три прекрасни масажора, които третират тригър точките (болезнените места) по цялото тяло и могат да ползват навсякъде и по всяко време.

Уредите са леки и лесно преносими за работа в зала, в парка, у дома или офиса. Произведени във Финландия и патентовани, с една година гаранция.